Sleepring met holle as SRH3899

Sleepringen met holle as

met boring voor montage op een as of buis

Voor de roterende overdracht van power, signalen en data worden sleepringen met holle as gebruikt, uitgevoerd met goud-op-goud of zilver-op-zilver technologie. De sleepringen zijn compleet geassembleerd, bekabeld en gemonteerd in een kunststof of metalen behuizing. Standaard worden er 4 stelschroeven gebruikt om de rotor van de sleepring op een as of buis te fixeren. Een gaffel aan de achterzijde wordt gebruikt om de stator tegen verdraaien te blokkeren.

De miniatuur uitvoeringen SRH 0317 of SRH 0422 hebben de kleinste boring van resp 3 of 4,5 mm voor montage op een asje of buis. De boring kan ook gebruikt worden voor het doorvoeren van lucht of een optisch kanaal. Boringen in de orde van 150-200 mm worden regelmatig geproduceerd. Klant specifiek kunnen grotere boringen gemaakt worden.

De stroomsterkten zijn 2A, 10A en 20A per kanaal. Hogere stromen zijn mogelijk door meerdere ringen intern of extern te combineren; de bekabeling kan naar wens aangepast worden.
Voor data worden kabels met twisted pairs en afscherming toegepast. Een datarate van 100 Mbit/s – 1000 Mbit/s is mogelijk.